Început în luna noiembrie 2020, proiectul a vizat peste 1200 de copii, tineri, cadre didactice și părinți din comunele Nicolae Bălcescu, Răcăciuni, Filipeni și Mărgineni, din județul Bacău, respectiv municipiul Roman, județul Neamț.
Aceștia au beneficiat de servicii socio-educaționale și de sprijin, precum: o masă caldă pe zi, sprijin în realizarea temelor, activități recreative sau workshop-uri pe diferite teme. Proiectul s-a adresat copiilor și a inclus în activitățile sale școlile și autoritățile locale, precum și părinții copiilor beneficiari.
Conferința de final a proiectului va avea loc vineri, 30 iunie, între orele 09:45 – 11:45 la sediul Fundației YANA din str. Trandafirilor 5, comuna Nicolae Bălcescu, Bacău. Participanții vor avea ocazia să afle rezultatele proiectului, poveștile beneficiarilor și planurile de continuare ale celor trei organizații pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea.
„Formăm Viitorul” este un proiect implementat de Fundația YANA - You Are Not Alone Charitable Foundation, în parteneriat cu Fundația Sf. Ioan Calabria și Asociația Favor. Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina oficială a proiectului: www.formamviitorul.ro, precum și pagina de Facebook https://www.facebook.com/formamviitorul.
Proiectul „Formăm Viitorul” s-a desfășurat în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2023, adresându-se unui număr de peste 1200 de copii și tineri din comunitățile implicate. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.365.854 Euro, din care 1.160.976 Euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene și 204.878 Euro cofinanțare publică oferită de Guvernul României în cadrul Programului Dezvoltare Locală derulat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de incluziune socială a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în situații de risc prin promovarea educației incluzive, dezvoltarea de programe complementare procesului educativ în centrele de zi și școlile implicate în proiect, formarea cadrelor didactice în aria educației incluzive, dezvoltarea cooperării cu specialiștii din instituțiile publice locale și dezvoltarea comunitară.
Mai multe informții despre finanțator găsiți pe www.eeagrants.ro and www.frds.ro.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestui material nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.